+316 839 952 32 info@deportivodelsol.com
nl

Login

Inschrijven

Na creatie van een account kunt u betalingen en verificaties inzien. Daarnaast is het nadien mogelijk een review achter te laten.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Wachtwoord Bevestigen*
Voornaam*
Achternaam*
Geboortedatum*
Email*
Telefoon*
Land*
* Het aanmaken van een account houdt in dat je akkoord bent met onze Terms of Service en Privacy Statement.
Ga eerst akkoord met de voorwaarden om verder te gaan

Reeds Lid?

Login

Weekend Roland Garros Parijs met de trein

We stappen fris en fruitig op in Maastricht en na een kort treinritje van 30 minuten arriveren we op het futuristische treinstation Luik oftewel Liége-Guillemins. We lopen op ons gemak naar het juiste spoor, terwijl we om ons heen kijken naar de monumentale koepel van glas en staal, een ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Na enkele minuten komt de Thalys hogesnelheidstrein eraan en voor we het weten zitten we prinsheerlijk 2 uur en een kwartier comfortabel bij elkaar. We hebben de tijd dus halen een drankje en broodje in de restauratie wagon.

Eenmaal aangekomen op Parijs Gare du Nord is het even zoeken, dit is een groot en indrukwekkend station waar veel knooppunten samen komen, de buitenzijde is zeker het bekijken waard. Gelukkig zijn de verbindingen goed aangegeven, en met behulp van de metro app vind je snel je weg door Parijs. We maken geen tussenstop in Parijs centrum, we weten dat Demi Schuurs zo speelt. We gaan dus rechtsreeks naar het stadion en stappen op metrolijn 4 (paars, met eindpunt Mairie de Montrouge), en bij de derde halte Strasbourg Saint Denis over op metrolijn 9 (lichtgroen met eindpunt Pont de Sèvre) gedurende 17 haltes tot aan Michel  Ange Auteuil. Na een half uurtje metro lopen we het station uit en een stralend zonnetje wacht ons op.

(Wij hebben een kwartiertje gewandeld van de metro naar het stadion maar ben je slecht ter been of regent het heel hard dan kun je op metrostation Michel  Ange Auteuil nog overstappen. Neem lijn 10 met eindpunt Boulogne Pont Saint Cloud en stap één halte verder uit bij Porte d’Auteuil. Er gaan ook gratis pendelbussen vanaf enkele metrostations: dit kun je opzoeken via de site van Roland Garros, dan stop je echt voor de poort)

Roland Garros staat nergens aangeven maar ligt om de hoek bij Porte d’Auteuil, een van de grote toegangspunten aan de rand van Parijs. Vanaf metrostation Michel Ange Auteuil volg je de Rue d’Auteuil tot aan de Avenue du Général Sarrail, bij de Carréfour sla je rechtsaf en loop je in een keer door tot aan Stade Roland Garros. Hier staat aangegeven welke kant je op moet en het wijst zichzelf. Na een kleine 10 minuten lopen aan de rechterkant is de ingang. Bij de toegangscontrole moeten we de flesjes water helaas achter laten en dan staan we binnen.

We oriënteren ons via de app van Roland Garros, wie speelt waar en we gaan meteen door naar Demi kijken. Overal staan hostessen om je te woord te staan, en het is prima in orde, geen lange wachtrijen, mooie en schone voorzieningen en een leuke sfeer. We hebben geluk met het weer en zitten in het zonnetje op de tribune te genieten van de matches. Centraal in het park staat een grote tent waar we even gaan lunchen en toch ook maar een flesje wijn pakken, we hoeven tenslotte niet te rijden. Sowieso zijn er overal kraampjes waar je iets te eten en drinken kunt krijgen, en vergeet de souvenirshops niet.

Aan het einde van de middag lopen we rond en zien bij een van de grote stadions dat er rijen staan te wachten. Onze nieuwsgierigheid is aangewakkerd en we sluiten even aan, wie weet kunnen we even stiekem binnenkijken op het centercourt. Vooraan in de rij blijkt er niets stiekems aan, met de outcourt tickets kun je aan het einde van de dag in de grote stadions gaan kijken als er plaatsen vrij zijn en hebben wij nog een uurtje genoten.

Na een enerverende dag besluiten we om een hapje te gaan eten vlak bij het hotel en na een heerlijk diner ploffen we uitgeteld op bed. Morgen weer een dagje Parijs, eerst lekker winkelen en ‘s-middags Roland Garros. Overmorgen pakken we op het gemak de trein terug en volgend jaar zijn we weer van de partij!

Wat je zelf regelt!

Treinkaartjes Nederlands station – Visé

Je treintickets voor de Thalys zijn geldig van én naar elk Belgisch station. Je hoeft dus geen treinkaartjes te kopen naar Luik, als je vanaf Maastricht vertrekt is het eerste Belgische station Visé. Dus wij hebben online kaartjes Maastricht – Visé gekocht via www.nsinternational.nl voor 11,40 p.p heen en terug.

Metrokaartjes Paris Nord – Roland Garros

De kaartjes voor de metro koop je gemakkelijk met cash geld of een credit card (let op, je Nederlandse bankpas werkt bij de meeste metrostrations niet)

Om van Paris Nord naar Roland Garros te reizen heb je een enkele reis nodig, in de automaat heet dit ticket+. Een kaartje kost €1,90 maar als je van plan bent om meer gebruik te maken van de metro in Parijs centrum is het voordelig om een boekje van 10 stuks te kopen.

Leave a Reply